Općinsko vijeće odobrilo 100.000 KM za žrtve poplava


30. 5. 2014

 Stavljanjem van snage Zaključak Općinskog vijeća broj: 02-49-207/14 i donošenjem novog zaključka, Općinsko vijeće Stari Grad je na 18.sjednici održanoj jučer (29. maja), odlučilo da se grant od 100.000 KM namijenjenih za realizaciju i sufinansiranje projekata iz oblasti samozapošljavanja, preusmjere u grant koji će se zvati “Fond za pomoć poplavljenim područjima”. Bio je to prijedlog Kluba vijećnika Naše stranke koji su vijećnici jednoglasno podržali, a kojim općinama će pomoć biti upućena odlučivat će se naknadno.

Vijeće je na sjednici donijelo i Odluku o nabavci putničkog motornog vozila za potrebe Općine Stari Grad, u vrijednosti do 25.000 KM (sa uračunatim PDV-om), a sredstva će se obezbijediti jednim dijelom od naplate štete za otuđeno vozilo Službe općinskog vijeća (16.500 KM), dok će drugi dio sredstava biti osiguran općinskim budžetom. Prethodno je usvojen zaključak da Općinski načelnik stavi na raspolaganje Službi općinskog vijeća jedno vozilo koje koristi Kabinet, s obzirom da Služba vijeća ne raspolaže trenutno nijednim vozilom. Inače, Općina trenutno raspolaže sa tri putnička vozila marke škoda koje joj je prije nekoliko godina donirala Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Fabrika duhana Sarajevo, te jednim vozilom marke passat kojim raspolaže Služba kabineta. Drugo vozilo marke passat, kojim je raspolagala Služba općinskog vijeća, otuđeno je predsjedavajućem Vedranu Dodiku od strane nepoznatog lica, u decembru prošle godine.

Općinsko vijeće Stari Grad jučer je verifikovalo mandat samostalnom vijećniku Ahmedu Mašiću koji je istupio iz Stranke za BiH, te usvojilo prijedlog rješenja o razrješenju člana Komisije za pitanja penzionera i penzionerskog standarda Envera Vatreša, te imenovanju novog člana Sanele Džinović.
Usvojen je i prijedlog Odluke o objavljivanju Javnih nabavki (svih obavještenja o javnim nabavkama, poništenja, dodjeli ugovora i sl) na web stranici www.starigrad.ba.
Do sada su se ove objave vršile u Službenom glasniku BiH i na web stranici javnih nabavki, što je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.
Predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Dodik je najavio da će danas biti potpisana Odluka o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostora Općine Stari Grad Sarajevo, te upućena na objavu u Službene novine.
Prijedlog Odluke o korištenju sredstava ostvarenih prodajom poslovnih prostora kojom su trebala biti odobrena sredstva u iznosu od 3.003,23 KM za sanaciju pokrova i krovne konstrukcije poslovnog prostora u ulici Mudželeti veliki br.6, nije dobio potrebnu većinu.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630