Otvoren Poslovni objekat Kvadrant XII


19. 10. 2011

Predstavnici Općine Stari Grad, presijecanjem vrpce, danas (19. oktobra) su svečano otvorili novoizgrađeni Poslovni objekat Kvadrant XII.
Gradnja Poslovnog objekta Kvadrant XII, jedne od najvećih investicija Općine Stari Grad, počela je prošle godine. Objekat je izgrađen na površini od oko 2.000 metara kvadratnih. U prizemlju ovog objekta bit će jedan od najvećih hipermarketa u Starom Gradu na površini od oko 500 metara kvadratnih, na prvom i drugom spratu poslovni prostor, a u potkrovlju kancelarije. Ispred Kvadranta XII nalazi se i parking. Vrijednost ovog projekta je oko 3,7 miliona KM i u cijelosti ga je finansirala Općina Stari Grad.
Okončanje radova i otvaranje objekta danas su ozvaničili Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i Mustafa Lačević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad.
Načelnik Hadžibajrić je podsjetio kako će Poslovni objekat Kvadrant XII biti uknjižen na Općinu Stari Grad, čime će biti povećana vrijednost ove Općine.
„Znamo da su mnogi prostori na Baščaršiji i u Sarajevu prodati kao zemljišta na kojima su objekte napravili strani investitori. Nisam želio da i mi tako radimo. Želio sam da objekat bude u vlasništvu Općine Stari Grad, Sarajeva, Kantona Sarajevo, Bosne i Hercegovine“, kazao je Hadžibajrić, zahvalivši se kompaniji „Unigradnja“ i njenim kooperantima, na uspješno okončanom projektu.
Podsjetio je kako će poslovni prostori u Kvadrantu XII korisnicima biti dodjeljivani putem javnog konkursa.
„Javni konkurs bi trebalo da bude raspisan do sredine novembra. Prije samog konkursa mora biti završeno etažiranje i upisivanje poslovnih prostora u vlasništvo Općine Stari Grad. Ko na javnom konkursu bude imao najbolju ponudu dobit će poslovni prostor. Cijena će biti limitirajući faktor“, istakao je Hadžibajrić, dodavši kako još nije preciziran broj poslovnih prostora u Kvadrantu XII.


„Poslovni prostori će se vjerovatno dijeliti. Kad smo radili izvedbeni projekat ostavili smo mogućnost da prostori budu između 30 do 60 metara kvadratnih. Sigurno je da ćemo imati jedan od najvećih hipermarketa, koji će zauzimati površinu od oko 500 metara kvadratnih u prizemlju. Ostalo ovisi od dogovora kad se bude pripremao konkurs“, pojasnio je Hadžibajrić.
 

 

  • Dinamika radova:

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630