Uručeni ključevi za četvero vlasnika obnovljenih kuća


29. 8. 2011

Ključeve vlasnicima četiri obnovljene kuće Seadu Frašti, Ankici Jukić, Šefkiji Hodžić i Nusretu Mahmudoviću uručila je u petak (26.08.2011. godine) ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Velida Memić.
Njihove kuće, sanirane su u okviru Projekta „Trajno stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica u Kantonu Sarajevo – 2010.godina“ po principu „ključ u ruke“.
„Sretan sam što sam poslije toliko godina čekanja, konačno dobio krov nad glavom. Hvala svima koji su mi to omogućili“, kazao je teško oboljeli Sead Frašto koji je zajedno sa suprugom i kćerkom u petak uselio u svoju kuću u starogradskoj Ulici Džeka.
Svoje zadovoljstvo što je realizacija ovog projekta okončana u okviru zacrtanih i planiranih rokova, posebno zbog činjenice da su svoj krov nad glavom nakon toliko godina konačno dobili naši interno raseljeni sugrađani, izrazila je ovom prilikom ministrica Memić.
„U okviru ovog projekta sanirane su ukupno 32 stambene jedinice, i to na području općina Stari Grad, Hadžići, Ilidža, Novo Sarajevo, Ilijaš i Vogošća, a preostale su još 183 interno raseljene porodice u KS koje u narednom periodu namjeravamo zbrinuti“, rekla je ministrica Memić, te najavila u septembru dodjelu ključeva za devet porodica iz ove kategorije kojima su stanovi izgrađeni u naselju Vasin Han, te polaganje kamena temeljca za izgradnju još jednog objekta zajedničkog stanovanja u naselju Šip namijenjenog za smještaj ove kategorije stanovništva.
Ovom sevčanom činu prisustvovali su i predstavnici Općine Stari Grad, koji su cijelo vrijeme pratili realizaciju projekta tj. izgradnju kuća u Ulici Džeka. Općina je prije same realizacije projekta izdala sve potrebne dozvole koje su bile neophodne za početak izgradnje.
Implementator ovog projekta bila je Humanitarna organizacija „Hilfswerk Austria International.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630