Na Borijama obilježena godišnjica formiranja Druge brdske brigade Prvog Korpusa Armije RBiH


22. 6. 2024

U organizaciji Udruženja boraca "Druga brdska brigada" Stari Grad Sarajevo danas je na Borijama, obilježena godišnjica formiranja Druge brdske brigade Prvog Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo, zajedno sa pripadnicima Udruženja, saborcima i rodbinom poginulih, te delegacijama ostalih nivoa vlasti odala je počast i položila cvijeće na spomen obilježju na Borijama za 172 šehida i poginula borca. Uz učenje Fatihe i minutu šutnje, ovo je bila prilika da se oda počast i izrazi zahvalnost onima koji su hrabro dali svoje živote u borbi za slobodu i odbranu Bosne i Hercegovine.
 
"Godišnjica Druge brdske brigade Prvog Korpusa Armije RBiH je posebno emotivna za mene jer je to brigada u kojoj su bili članovi moje porodice i u čijoj sam zoni odgovornosti odrastao kao dijete. Na narednoj sjednici Općinskog vijeća konačno ćemo 28. septembar proglasiti Danom starogradskih brigada te na taj način obilježavanje dići na veći nivo", istakao je načelnik Čengić.
 
Delegacija Općine Stari Grad, koju su činili načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, Seid Škaljić, pomoćnica Općinskog načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i socijalna pitanja, po ovlaštenju, Dalila Mahmuljin, te vijećnici Općinskog vijeća Stari Grad, Muamer Mekić i Alma Hasanović, položila je cvijeće kako bi izrazila duboko poštovanje prema hrabrim borcima.
 

Općina Stari Grad već tradicionalno pruža punu podršku organizaciji ovog značajnog događaja, osiguravajući potrebnu tehničku i organizacijsku pomoć. Ovim činom Općina Stari Grad iskazuje svoju posvećenost očuvanju uspomene na hrabre borce i žrtve koje su podnijeli u borbi za slobodu i neovisnost.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630