Delegacija Općine Stari Grad učestvovala u likovnoj koloniji u Opštini Karpoš


13. 10. 2011

Delegacija Općine Stari Grad krajem prošlog mjeseca bila je gosti pobratimske Opštine Karpoš – Grad Skopje, u Makedoniji.
U delegaciji Općine Stari Grad bili su profesor likovne kulture Zekerijah Nalić, te Džana Pustahija, učenica Osnovne škole „Vrhbosna“ i Aiša Trebo, iz Osnovne Škole „Hamdija Kreševljaković“.
Tokom boravka u Makedoniji predstavnici Općine Stari Grad učestvovali su u likovnoj koloniji, čiji je organizator bila Opština Karpoš. Osim predstavnika Općine Stari Grad u likovnoj koloniji učestvovali su i predstavnici Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bugarske.
Tokom petodnevnog boravka u Makedoniji predstavnici Općine Stari Grad, osim što su učestvovali u likovnoj koloniji, posjetili su i niz znamenitosti ne samo u Karpošu, nego i u drugim makedonskim opštinama.
„Domaćini su našim učenicama ispunili želju, pa su ih, mimo predviđenog protokola, odvezli u Kruševo gdje su posjetili Memorijalni centar posvećen preminulom slavnom makedonskom pjevaču Tošetu Proeskom“, kazao je profesor Nalić, zahvalivši se još jednom predstavnicima Opštine Karpoš na srdačnom gostoprimstvu.
„Djevojčice su u odličnom svjetlu prikazale našu Općinu i starogradske škole. Za svoj doprinos likovnoj koloniji dobile su diplome. Kao profesor i vođa puta i kao predstavnik škola i Općine Stari Grad nisam mogao ostati ravnodušan na gostoprimstvo koje smo dobili od domaćina, te sam osjećao potrebu da im poklonim sliku koju sam naslikao samo za njih na likovnoj koloniji“, istakao je profesor Nalić.
Naglasio je kako su predstavnici Opštine Karpoš bili sretni sto se Općina Stari Grad odazvala ovoj koloniji.
„Naš boravak u Skopju je bio senzacionalan i dužnost mi je da prenesem jednu profesionalnost u organizaciji od Opštine Karpoš. Ovo prijateljstvo treba itekako njegovati“, kaže profesor Nalić.
Učestvovanje predstavnika Općine Stari Grad u likovnoj koloniji u Karpošu rezultat je Sporazuma o saradnji, kojeg su ova makedonska i Općina Stari Grad Sarajevo potpisali početkom maja, ove godine i to u sklopu obilježavanja Dana Općine Stari Grad.

Slike članova delegacije Općine Stari Grad tokom boravka u Opštini Karpoš možete pogledati u nastavku.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630